E-Factura și SPV – etape de parcurs pentru transmitere facturi în SPV

decembrie 22, 2023

Mai jos aveti pașii pe scurt pe care trebuie să îi parcurgeți pentru a putea trimite facturile emise în SPV:

 

I – Obțineți certificatul digital calificat pentru semnătură electronică pe token sau în cloud, ambele sunt valabile și funcționează – îl achiziționați de la o firmă autorizată de Ministerul Finantelor Publice.

II – Vă înregistrați în SPV pe pagina ANAF, Servicii online > Înregistrare utilizatori > Spaţiu privat virtual > Înregistrare persoane juridice > Persoane juridice > Înregistrare utilizatori persoane juridice > Înregistrare utilizatori> cu certificat digital;

  1. Se completează formularul din imag 5;

2. Se încarcă documentul de confirmare pe care il poți obține fie de pe site-ul firmei de unde ai achiziționat certificatul digital, unde este deja precompletat cu datele tale, fie de pe site-ul anaf;

  1. Se încarcă arhiva ZIP cu documentele:

a) pt. administrator – carte de identitate, act constitutiv, ambele scanate și semnate electronic;

b) pt. împuternicit – carte de identitate, împuternicire notarială, ambele scanate și semnate electronic;

  1. Veţi primi un mail de la ANAF cu un cod de validare;
  1. După 2-5 zile primiți pe mail confirmarea înregistrării în SPV de la ANAF.

III – Autorizați programul de facturare folosind semnătura electronică, înregistrată în SPV pt. CUI-ul sau CIF-ul respectiv.

 

Sperăm să va fie util acest ghid; aveti in vedere faptul că este foarte probabil să se înregistreze întârzieri în cadrul proceselor de înregistrare în SPV, datorită numărului mare de solicitări din această perioadă. De asemenea suportul tehnic oferit de firmele care emit certificate digitale calificate cât și suportul tehnic oferit de programele de facturare, lucrează la capacitate maximă pentru a oferi asistență.

 

Succes și spor în business tuturor !

Sărbători fericite și liniștite !

×